Dat is zo... toch? - Isolatie

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja. 

Als ik vloerisolatie laat aanbrengen moet ik mijn hele woonkamer ontruimen… toch?

Nee, gelukkig hoeft dat niet! Voorwaarde is wel dat je een kruipruimte hebt. Want daar vindt namelijk het isoleren van je vloer plaats. Het isolatiemateriaal wordt via de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer geplaatst. Op die manier kun je de originele vloer gewoon laten liggen. Het resultaat? Warme voeten en een flinke besparing op je energiekosten. Dus zit jij er straks warmpjes bij! 

Meer weten of geen kruipruimte? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.