Dat is zo... toch? - Apparaten

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja. 

Ik gebruik de screensaver op m’n computer, zo bespaar ik energie… toch?

Dat zou je misschien denken inderdaad, maar een screensaver bespaart géén energie. Sterker nog, sommige screensavers verbruiken juist extra stroom! Overigens zijn screensavers ook nooit ontwikkeld om energie te besparen. Oorspronkelijk waren ze bedoeld om oude monitoren te beschermen tegen inbranding. Dat hoeft nu niet meer. Wil je energie besparen? Daar zijn meerdere manieren voor. Zet bijvoorbeeld je monitor uit als je ‘m niet gebruikt. Of je computer in slaap- of sluimerstand als je pauze neemt!

Meer weten? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.