Nationale Klimaatweek - 28 oktober t/m 5 november 2021

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we dit jaar van 28 oktober tot en met 5 november de Nationale Klimaatweek 2021.

Wil je ook met een goed voorbeeld of activiteit bijdragen aan de Nationale Klimaatweek? Mail dan naar klimaatweek@minezk.nl.

Iedereen doet WAT

Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Daarom roepen we burgers en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.

Samen zetten we van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november 2021 duurzame initiatieven in de spotlight en brengen we Nederland in beweging om een extra stap te zetten voor het klimaat.

Goede voorbeelden

De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Betrokken ministeries, klimaatprogramma’s en partners zullen zelf activiteiten organiseren en goede voorbeelden delen. Ook bezoeken bewindspersonen uiteenlopende projecten en activiteiten in het land.

Heb jij of werk jij bij een organisatie die onderdeel wil zijn van deze grote beweging en zichtbaar wil meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Neem dan contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden, door te mailen naar klimaatweek@minezk.nl.

Ben jij of ken jij één van onze klimaatburgemeesters?

Tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat er in Nederland allemaal gebeurt om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Maar ook wat er nodig is. Door het delen van inspirerende voorbeelden laten we zien wat anderen kunnen doen om ook mee te doen. Wil jij als Klimaatburgemeester het rolmodel zijn in jouw gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek? Of ken jij iemand die dit moet worden? (Overigens maakt het als Klimaatburgemeester niet uit hoe jong of oud je bent, studeert of werkt, met pensioen bent of zelfs nog op school zit, als je maar een goed voorbeeld in jouw woonplaats kan zijn!) Meld jezelf (of een ander) dan nu aan als Klimaatburgemeester.

Programma Nationale Klimaatweek

Informatie over het programma volgt.

Ondertussen

Kijk voor praktische tips en diverse mogelijkheden voor een duurzamer leven verder op Iedereen doet WAT.