Klimaatdag 2021

Op 28 oktober 2021 is het de Klimaatdag. De Klimaatdag is elk jaar op de 4de donderdag van oktober. Op die dag presenteert het kabinet de klimaatnota en reageren ze op de uitkomsten van de Klimaat- en Energieverkenning. Je kunt hier meer lezen over deze documenten. Deze inzichten worden gebruikt om beleid bij te sturen of nieuw beleid te maken want in 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990. Het doel voor 2030 is 49% minder.

Je kunt het nieuwsbericht van de Klimaatdag hier vinden. Een belangrijk onderdeel van de Klimaatdag is de Klimaatnota. Die lees je hier.

De Klimaatdag van 2021 is daarnaast ook de aftrap van de allereerste Nationale Klimaatweek. Tijdens die week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Weten wat er allemaal al gebeurt in het land? Kijk dan op deze pagina.