Dat is zo... toch? - Voedsel

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja. 

Vegetariërs eten zelf de regenwouden op met hun tofuburgers en soja-sticks… toch?

Antwoord: 

Nou, nee. 90% van de sojateelt gaat naar veevoer. Als we met z’n allen veel minder vlees gaan eten is er ook veel minder landbouwgrond nodig. Deze grond kunnen we dan gewoon als natuur laten bestaan. Dat geldt dus ook voor ons prachtige regenwoud, dat we hard nodig hebben om de planeet te laten ademen. Bovendien stoot veeteelt veel methaan en stikstof uit en verbruikt het onwijs veel water. Belangrijke informatie voor in de supermarkt dus! 

Meer weten? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.