Dat is zo... toch? - Isolatie

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja. 

Als ik spouwmuurisolatie laat aanbrengen zit ik een paar dagen in de rommel… toch?

Welnee! Spouwmuurisolatie is de makkelijkste vorm van isolatie. Vakmensen spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel, dus absoluut geen rommel in huis. Bovendien is de klus in maximaal één dag geklaard. Het is een van de makkelijkste, snelste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. Gemiddeld verdien je de investering binnen zo’n drie jaar terug. Kortom, het is allemaal volledig te overzien! 

Meer weten? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.