Dat is zo... toch? - Isolatie

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja. 

Een groen dak isoleert super goed… toch?
 

Antwoord: 

Nee helaas niet, maar het heeft wel andere voordelen. Een groen dak of vegetatiedak mag er dan isolerend uitzien, het isoleert toch echt minder goed dan isolatiemateriaal van dezelfde dikte. Gebruik een groen dak dus niet als vervanging van goede dakisolatie! Maar… een vegetatiedak zorgt wel voor groen op dichtbebouwde plaatsen, vangt CO2 op én dempt geluid. Verder is een groen dak ideaal voor buffering van regen- en smeltwater. Dat vermindert de piekbelasting van rioleringssystemen. Dus al met al: goed voor het groen, maar niet om te isoleren! 

Meer weten? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.