Dat is zo... toch? - Energietransitie

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja.

De energietransitie is te groot en te duur… Toch?  

Antwoord:

Voor niets gaat de zon op. Dat is fijn, want die energie kunnen we goed gebruiken. Letterlijk en figuurlijk. Maar deze enorme belangrijke transitie kost gewoon geld. En uiteindelijk is het alternatief van niets of te weinig doen pas echt duur. Maar we leren snel, dus weten we welke investeringen nodig zijn en ontwikkelen standaarden. Hierdoor kunnen we gemakkelijk opschalen, waardoor het ook weer goedkoper wordt. Uiteindelijk is de energietransitie een zaak van ons allemaal. Van overheid en bedrijven tot individuele burgers. Samen gaan we hier een succes van maken!

Meer weten? Klik hier voor meer algemene informatie over TenneT (bron: TenneT) en klik hier voor meer informatie over de standaardisatie in techniek. En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.