Dat is zo… toch? - Isolatie

Het klimaat is behoorlijk ingewikkeld. Wat is nu eigenlijk de beste manier om zo klimaatvriendelijk mogelijk te leven? Welke informatie klopt nu wel? En wat is echt klinkklare onzin? Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, is niet zo gek. Feiten en fabels leven vaak door elkaar heen. Dus helpen we je graag op weg. In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we de komende weken aan experts hoe het nu écht zit met onder meer je koelkast, verwarming en het eten van soja.

Ik geloof niet in spouwmuurisolatie, dat leidt alleen maar tot vochtproblemen... toch?

Antwoord:

Nee hoor, al werd dat een tijdlang gedacht. Dat had te maken met fouten tijdens de isolatie van spouwmuren in de jaren ’70. Die tijd ligt gelukkig al ver achter ons. Als een gecertificeerd bedrijf gewoon de isolatie uitvoert, is het risico op vochtproblemen minimaal. Sterker nog, spouwmuurisolatie kan zelfs vochtproblemen oplossen. Dat is het geval als de oorzaak ervan zit in het neerslaan van vocht op de koude binnenzijde van de buitengevel. 
Heb je vochtproblemen door oorzaken als optrekkend vocht, slechte voegen of kapotte goten? Deze slaan niet over door de spouwmuurisolatie. Zorg er wel voor dat je die problemen oplost vóórdat je aan spouwmuurisolatie begint, want anders kan het probleem groter worden. 

Meer weten? Klik hier (bron: Milieu Centraal). En houd natuurlijk onze website en socials in de gaten voor meer tips en tricks.