Wordt jouw bedrijf Klimaatsupporter?

De één neemt vaker de fiets, de ander eet minder vlees. Als individu weten we allemaal dingen te verzinnen die we kunnen doen om bij te dragen aan een beter klimaat. Maar juist ook als club, stichting, bedrijf of school kun je bijdragen om minder CO2 uit te stoten. Doe mee met de Nationale Klimaatweek 2021 en word Klimaatsupporter!

De Nationale Klimaatweek

Van 28 oktober tot en met 5 november organiseren we de Nationale Klimaatweek 2021, een initiatief om burgers én organisaties te inspireren, zodat ze zich inzetten voor een beter klimaat. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de klimaatdoelen in 2030 te behalen. Door samen in actie te komen maken we Nederland steeds duurzamer.

Support samen het klimaat!

Samen met bedrijven en organisaties kunnen we grote stappen zetten en dat gaat verder dan het gebruiken van duurzame energie. Door digitaal te werken gebruik je minder papier, met tweedehands kantoormeubilair verklein je de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en door productieprocessen te verduurzamen draag je direct én op de lange termijn bij aan een duurzaam Nederland.

Denk als bedrijf of organisatie ook eens aan het volgende:

  • Werk aan het klimaat met een fiets van de zaak.
  • Bied alleen biologische en seizoensgroenten en -fruit aan in de kantine.
  • Analyseer het energieverbruik van jouw organisatie en kijk wat er te winnen valt.

Maar als Klimaatsupporter zijn er meer dingen die je kan doen. Pak als organisatie je maatschappelijke rol en laat zien wat Nederland aan jou als Klimaatsupporter heeft. Meld je aan en zet jezelf in de etalage als Klimaatsupporter!

Jouw verhaal of aanpak publiceren we graag op onze website of social kanalen. Daarmee krijg je volop aandacht op een podium met een groot bereik. Ga je intern ermee aan de slag? Maak dan gebruik van de voorbeelden en de middelen die we al voor je hebben gemaakt en klaarstaan in de online toolkit.

Een beter klimaat begint vandaag

Tijdens de Nationale Klimaatweek 2021 laten we samen zien wat we met elkaar kunnen bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken. Met grote en kleine initiatieven pakken we de handschoen op en zetten we samen de volgende stap, want een beter klimaat begint vandaag. Houd deze website in de gaten voor nog meer inspirerende voorbeelden.

Vraag de toolkit aan

Om je te helpen uiting te geven aan de Nationale Klimaatweek is er speciaal voor Klimaatsupporters een toolkit ontwikkeld om in jouw bedrijf of organisatie te gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden. Meld je aan als Klimaatsupporter en ontvang de toolkit.

Programma Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek worden ontzettend veel bijzondere en interessante activiteiten georganiseerd. Bekijk het programma hier. Wil jij meer en heb jij of werk jij bij een organisatie die onderdeel wil zijn van deze grote beweging en zichtbaar wil meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Neem dan contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden, door te mailen naar klimaatweek@minezk.nl.

Veelgestelde vragen

Lees meer over de Nationale Klimaatweek