Tweedehands spullen kopen

Een tweedehands fiets of auto kopen vinden we heel normaal. Maar veel andere spullen kunnen ook nog prima een tweede ronde mee. Kinderkleren of kleding voor speciale gelegenheden gebruik je niet vaak of maar heel kort. Ook tuintegels of een tafel verslijten niet snel en zijn vaak prima tweedehands te kopen.

Door tweedehands spullen te kopen kun je geld besparen. Ook help je het klimaat, omdat er niks nieuws gemaakt hoeft te worden en dat scheelt een hoop CO2-uitstoot.

Koop tweedehands spullen online

Er zijn tegenwoordig steeds meer apps en websites die tweedehands spullen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats, Ebay, Catawiki, Tweedehands, Tweedehandskwaliteit, Gratisaftehalen.nl, United Wardrobe en The Next Closet. Bijna al deze websites vertellen je hoe je de betrouwbaarheid van de verkoper kunt checken of hebben dit zelfs al voor jou gedaan. Hierdoor wordt tweedehands kopen net zo makkelijk als iets nieuws bestellen.

Zoek een vintage markt bij jou in de buurt

Vind je het fijn om de spullen zelf te zien en te beoordelen? Dan kun je op zoek gaan naar een vintage markt of winkel. Op de website van Meuk is leuk vind je tweedehands markten bij jou in de buurt of ga naar Allekringloopwinkels.nl en bekijk of er een kringloopwinkel bij jou om de hoek zit.

Vind spullen van goede kwaliteit

Soms is het moeilijk om de staat of kwaliteit van een product online te beoordelen. Het kan dan een goed idee zijn om de verkoper te mailen of bellen en vragen te stellen over eventuele tekortkomingen. Bijvoorbeeld hoe oud het product is en waarvoor het is gebruikt. Bekijk meer tips over hoe je veilig spullen kunt kopen op Marktplaats.nl.

Denk bij het kopen van tweedehands spullen aan verkopen, weggeven, ruilen & uitlenen

Heb je zelf nog spullen liggen die je niet meer gebruikt? Dan is er meer mogelijk dan je denkt. Lees meer over het verkopen, weggeven, ruilen & uitlenen van spullen.