Tweedehands kleding kopen

We kopen steeds meer tweedehands kleding, zowel online als offline. Dit is beter voor het milieu dan nieuwe kleding kopen, omdat er bij het maken van nieuwe kleding veel land, water, energie en chemicaliën worden gebruikt. Dit maakt dat de textielindustrie niet goed is voor het milieu.

Als iedere Nederlander drie kledingstukken minder zou kopen, besparen we samen 975 kiloton CO2 per jaar.

Zoek een tweedehands kledingwinkel bij jou in de buurt

Wil je je laten inspireren en lekker op pad, ga dan eens op zoek naar een tweedehands kledingwinkel. Op de website van Meuk is leuk vind je tweedehands (kleding)markten bij jou in de buurt.

Koop tweedehands kleding online

Er zijn tegenwoordig steeds meer apps en websites die tweedehands kleding aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan United Wardrobe, Vinted, Designer-VintageThe Next Closet of Marktplaats.

Het lenen van kleren, en het ruilen, en heel lang doen met kleren is gewoon echt het allerbeste voor het milieu. - Brecht van Hulten, oud-presentatrice bij Kassa

Ruil je kleding

Waarschijnlijk heb je kleding in je kast liggen die je niet draagt. Terwijl een vriend(in) of collega hier heel blij mee zou zijn. Daarom wordt het ruilen van kleding steeds populairder. Je kunt een kledingruil bezoeken of zelf organiseren. Kijk voor tips voor een succesvolle kledingruil op MilieuCentraal.nl.

Huur kleding voor speciale gelegenheden

Uitgenodigd voor een trouwerij of een gala op de planning? De outfit die je draagt doe je vaak maar één keer aan. Dan kun je er ook aan denken om kleding te huren in plaats van iets te kopen. Enkele voorbeelden van websites waar je kleding kunt huren zijn Lena Library, Spinning Closet of Black Tie.

Winkel slimmer en duurzamer

Ligt er een trui achterin je kast die je weinig draagt? Dat is zonde van je geld en het klimaat. Er zijn namelijk verschillende manieren om bewust(er) te winkelen. Zo voorkom je een miskoop. Bekijk tips om slimmer en duurzamer kleding te kopen op de website van Milieu Centraal. Of bekijk hoe vlogster Boncolor zichzelf uitdaagt om een week lang alleen tweedehands kleding te dragen.