Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende vorm van gevelisolatie. Een spouw is de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur, die je kunt opvullen met isolatiemateriaal. Door spouwmuurisolatie geven de muren minder kou af.

Verlies minder energie en bespaar tussen de 250 en 950 euro per jaar met spouwmuurisolatie

Bespaar op je energierekening en woon comfortabeler!

In de infographic zie je wat je jaarlijks kunt besparen met spouwmuurisolatie. Je kunt de investering in ongeveer drie jaar terugverdienen. Spouwmuurisolatie geeft bovendien veel comfort in huis.

De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen spouwmuurisolatie. De afbeelding bevat drie iconen: een tussen-, hoek- en vrijstaande woning. Een vrijstaande woning bespaart jaarlijks meer geld dan een tussen- en hoekwoning, omdat het huis meer spouwmuren heeft.

Check of je woning geschikt is

Huizen die vóór 1920 zijn gebouwd hebben meestal geen spouwmuren. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 hebben wel spouwmuren, maar vaak zonder isolatie. Deze woningen zijn dus geschikt voor spouwmuurisolatie. Huizen die zijn gebouwd na 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Om zeker te weten of je woning geschikt is, kun je een inspectie laten doen.

Vraag subsidie aan

Sinds 2 september 2019 kun je als eigenaar en bewoner subsidie voor spouwmuurisolatie krijgen. Lees meer over de subsidieregeling op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Aan de slag met spouwmuurisolatie

  1. Start met Advies op Maat
    Advies op Maat voor gevelisolatie is een online test waarmee je snel en gemakkelijk ontdekt of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Je krijgt ook een inschatting van wat het je gaat kosten en opleveren.
  2. Vind een isolatiebedijf
    Vervolgens kun je via Wij Isoleren op zoek gaan naar een isolatiebedrijf. Met de checklist Offertegesprek van Milieu Centraal kun je je gesprek met het isolatiebedrijf voorbereiden.
  3. Kies een tweede isolatiemogelijkheid
    Om in aanmerking te komen voor de nieuwe subsidieregeling, moet je tenminste twee isolerende maatregelen nemen. Test op verbeterjehuis.nl welk onderdeel van jouw woning je het beste aan kunt pakken.

Ik zou zorgen dat je meerdere adviseurs op locatie laat komen kijken naar je spouwmuur, zodat je meerdere offertes hebt die je kunt vergelijken. - Sylvia

Denk bij het isoleren van de gevel ook aan de ventilatie van je huis

Ventileren kost inderdaad energie, maar het is geen verspilling. Het is namelijk hard nodig voor je gezondheid. Bekijk de tips van Milieu Centraal voor gezonde lucht in huis.