Radiatorfolie

Radiatorfolie is een dunne folie die je tegen de buitenmuur achter de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. Met radiatorfolie kun je besparen op je energiekosten, omdat er minder warmte naar buiten ontsnapt.

Radiatorfolie is gemakkelijk aan te brengen en houdt meer warmte in huis vast waardoor je minder hoeft te stoken.

Bespaar met radiatorfolie

Met radiatorfolie kun je al snel 30 euro per jaar besparen. Radiatorfolie kost voor een gemiddelde woning zo’n 20 euro.

Bekijk de verschillende soorten radiatorfolie

In een bouwmarkt kun je twee soorten folie vinden: één met schuim en één met aluminium. Door de dikte van het schuim past de folie niet altijd achter elke radiator. Daarom bestaat er ook een dunnere variant met aluminium. Soms kun je radiatorfolie met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator plakken, zodat je de folie helemaal niet ziet.

Breng zelf radiatorfolie aan

Je kunt radiatorfolie makkelijk zelf aanbrengen. Hiervoor hoef je geen bedrijf in te huren en kun je het aanbrengen wanneer het jou uitkomt.

Denk bij het vasthouden van extra warmte aan het isoleren van de spouwmuur

Wanneer je nog minder warmte wilt verliezen, kan spouwmuurisolatie een goed idee zijn. Lees hier meer over Spouwmuurisolatie.

Lees meer over warmte besparen

Er zijn nog meer oplossingen voor een warmer huis. Door bijvoorbeeld je thermostaat thuis één graad lager te zetten, kun je al 90 euro per jaar besparen. Bekijk nog meer bespaartips op MileuCentraal.nl.