Is radiatorfolie een duurzame keuze?

Radiatorfolie is een dunne folie die je tussen een buitenmuur zonder isolatie en de radiator plakt. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. Met radiatorfolie kun je besparen op je energiekosten, omdat er minder warmte naar buiten ontsnapt.

Radiatorfolie is gemakkelijk aan te brengen en houdt meer warmte in huis vast waardoor je minder hoeft te stoken.

Bespaar geld met radiatorfolie

Heb je een buitenmuur die niet geïsoleerd is? Met radiatorfolie kun je zowel energie besparen als geld. Dit gaat al snel om 30 euro per jaar. Radiatorfolie kost voor een gemiddelde woning zo’n 20 euro. Een makkelijke manier om CO2 te besparen en het klimaat te helpen dus!

Bekijk de verschillende soorten radiatorfolie

In een bouwmarkt kun je twee soorten folie vinden: één met schuim en één met aluminium. Door de dikte van het schuim past de folie niet altijd achter elke radiator. Daarom bestaat er ook een dunnere variant met aluminium. Soms kun je radiatorfolie met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator plakken, zodat je de folie helemaal niet ziet.

Breng zelf radiatorfolie aan

Je kunt radiatorfolie makkelijk zelf aanbrengen. Hiervoor hoef je geen bedrijf in te huren en kun je het aanbrengen wanneer het jou uitkomt.

Denk bij het vasthouden van extra warmte aan het isoleren van de spouwmuur

Wanneer je nog meer energie wilt besparen en minder warmte wilt verliezen, kan spouwmuurisolatie een goed idee zijn. Lees hier meer over Spouwmuurisolatie.

Meer tips om warmte te besparen

Er zijn nog meer oplossingen om energieverspilling tegen te gaan en de warmte in huis vast te houden. Door bijvoorbeeld je thermostaat thuis één graad lager te zetten, kun je al tussen de 140 en 350 euro per jaar besparen, afhankelijk van je energieprijs. Bekijk nog meer bespaartips op MileuCentraal.nl.