Klokthermostaat

Een klokthermostaat zorgt ervoor dat je verwarming automatisch aan en uit gaat. Hierdoor verbruik je minder energie. Dit scheelt in energiekosten én is beter voor het klimaat.

Een klokthermostaat is gemakkelijk in te stellen door standaardprogramma's.

Bespaar kosten met een klokthermostaat

Wil je thuiskomen in een warm huis zonder de verwarming de hele dag aan te laten staan? Een klokthermostaat zet de verwarming automatisch aan voor je thuiskomt. Andersom kun je de verwarming ook niet vergeten uit te zetten. Dit is beter voor het milieu en scheelt in de stookkosten.

Start met je dagritme

‘s Ochtends vroeg uit de veren, maar altijd voor het eten thuis? Het is handig om je dagritme in kaart te brengen, zodat je de klokthermostaat optimaal kunt instellen. Bovendien bespaar je meer geld en energie, wanneer de verwarming niet onnodig aan staat.

Kies een standaard programma voor de klokthermostaat

Werk je altijd van 9 tot 5? Dan kun je in sommige klokthermostaten een keuze maken uit één van de standaard programma’s voor werkdagen en weekenden. Deze programma’s zijn vooraf ingesteld, maar wanneer je een dag vrij hebt kun je ook tijdelijk van een programma afwijken. 

Upgrade je klokthermostaat

Wil je de temperatuur geheel reguleren? Denk dan aan een slimme thermostaat. Deze thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Je hoeft de klok niet meer te programmeren en je kunt de verwarming op afstand bedienen.