Hoe kan ik mijn woning het beste isoleren?

Wanneer je energie en geld wilt besparen, levert het isoleren van je huis veel op. Je kunt denken aan het laten isoleren van het dak, de vloer, de gevel of de ramen. Als je het slim aanpakt, kan je een subsidie krijgen. Lees meer over de subsidieregeling op de website verbeterjehuis.nl.

Bespaar geld met isolatie

Een duurzaam en comfortabel huis begint met goede isolatie. Daarnaast bespaar je met isoleren op je energiekosten en help je het klimaat. Ontbreekt er bij jou ergens isolatie? In de onderstaande infographic zie je wat de isolatiemaatregelen opleveren en kosten. Deze bedragen gelden voor de gemiddelde hoekwoning. Ontdek de isolatiemogelijkheden die passen bij jouw huis op verbeterjehuis.nl.

Maak gebruik van subsidie voor isolatie

Heb je niet genoeg spaargeld om je isolatiemaatregel te betalen of wil je dit liever achter de hand houden? Kijk dan op Energiesubsidiewijzer.nl welke subsidies er landelijk en lokaal beschikbaar zijn. Wil je kijken of je geld kunt lenen? Doe dan de leencheck op Energiebespaarlening.nl of check bij je hypotheekverstrekker wat de mogelijkheden zijn voor een extra hypotheek.

Check de isolatiewaarde

Een isolatiewaarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Er zijn verschillende soorten isolatiewaardes. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde, terwijl die van dak-, vloer- en spouwmuren wordt uitgedrukt in een Rc-waarde. Lees meer over de soorten isolatiewaardes per isolatiemaatregel op de website van Milieu Centraal. 
 

Gemiddelde besparing door isolatie per maatregel

Vergroot afbeelding De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen isolatiemaatregel. De afbeelding bevat de iconen die staan voor verschillende isolatiemaatregelen.

Lees meer over isolatie en klimaat

Door je huis goed te isoleren bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar ook op je CO2-uitstoot. En dat is goed voor het klimaat!

 

Bekijk hoe je een monumentaal pand kan isoleren

Oude gebouwen zijn vaak nog niet geïsoleerd en dus niet energiezuinig. Welke duurzame stappen kan en mag je nemen? In een monument is de kans op vochtproblemen als houtrot of schimmel groter dan in andere gebouwen. Daarom is het extra belangrijk dat je de juiste isolatiemethode en -materialen kiest. Bovendien wil je geen afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw. Meer informatie over isolatiemethoden voor monumenten vind je op de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Leer meer over maatregelen in huis

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voert samen met onder andere Milieu Centraal campagne over isoleren. Een duurzaam en comfortabel huis begint namelijk met goede isolatie! Wil jij ook zien of je je huis energiezuiniger en duurzamer kunt maken? Kijk dan op verbeterjehuis.nl.