Isoleren

Wanneer je energie en geld wilt besparen, levert het isoleren van je woning veel op. Je kunt denken aan het laten isoleren van het dak, de vloer, de gevel of de ramen. Als je tenminste twee isolatiemaatregelen aanbrengt, kun je sinds 1 januari 2021 subsidie krijgen. Lees meer over de subsidieregeling op de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Bespaar honderden euro's per jaar

Met goede isolatie houd je de warmte in huis. Je bespaart op je energiekosten en helpt het klimaat. Ontbreekt er bij jou ergens isolatie? In de onderstaande infographic zie je wat de isolatiemaatregelen opleveren en kosten. Deze bedragen gelden voor de gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap-woning.

De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen isolatiemaatregel. De afbeelding bevat de iconen die staan voor verschillende isolatiemaatregelen..

Voorkom schade als je in een monumentaal pand woont

Naden en kieren in oude gebouwen zorgen voor tocht. Deze gebouwen zijn vaak nog niet geïsoleerd en dus niet energiezuinig. Welke duurzame stappen kan en mag je nemen? In een monument is de kans op vochtproblemen als houtrot of schimmel groter dan in andere gebouwen. Daarom is het extra belangrijk dat je de juiste isolatiemethode en -materialen kiest. Bovendien wil je geen afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw. Meer informatie over isolatiemethoden voor monumenten vind je op de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.