Hoe krijg je meer inzicht in je energieverbruik met een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik in je huis. Je kunt alle gegevens via een kastje aan de muur, een app of een website zien. Zo kun je makkelijk thuis zien hoeveel energie je verbruikt en kun je energie gaan besparen.

Een energieverbruiksmanager hoef je niet altijd te kopen. Sommige energieverbruiksmanagers zijn gratis te gebruiken, bijvoorbeeld via jouw energieleverancier.

Bespaar energie door duidelijk inzicht in je energieverbruik

Door jouw energieverbruik te meten kun je gericht energie gaan besparen. Daardoor gaat je energierekening omlaag en ben je duurzaam bezig.

Ook kun je met een energieverbruiksmanager grip houden op je energierekening. Doordat je weet wat je verbruikt kun je tussentijds het voorschotbedrag via je energieleverancier aanpassen.

Vergelijk energieverbruiksmanagers

Er zijn veel verschillende soorten energieverbruiksmanagers. Sommige energieverbruiksmanagers laten alleen het elektriciteitsverbruik zien. Bij de meeste soorten zie je ook het gasverbruik. Ook kun je kiezen voor een energieverbruiksmanager die het elektriciteitsverbruik van jouw huishoudelijke apparaten per dag laat zien of zelfs op het moment zelf. Check op de website van jouw energieleverancier of je een energieverbruiksmanager gratis kunt gebruiken. Of bekijk en vergelijk alle opties die er zijn op energieverbruiksmanager.nl. 

Verlaag je energieverbruik met een energieverbruiksmanager

Je kunt je energieverbruik al verlagen door een ouder elektrisch apparaat dat je niet gebruikt uit te zetten. Hiermee ga je sluipverbruik tegen. Denk bij sluipverbruik bijvoorbeeld aan een tv die stand-by staat. Lees meer over sluipverbruik bij Elektrische Apparaten.

Een waterbesparende douchekop en radiatorfolie kunnen ook helpen om het energieverbruik te verlagen. Met een energieverbruiksmanager kun je goed zien hoeveel je door deze bespaarmogelijkheden bespaart. Lees meer over een waterbesparende douchekop en radiatorfolie

Spelvoorwaarden winactie ‘Win een Energieverbruiksmanager (EVM)

Deelname aan de winactie ‘Win een Energieverbruiksmanager (EVM)’ kent een aantal spelvoorwaarden. Lees hieronder de voorwaarden.

 1. Deelname aan de winactie ‘Win een Energieverbruiksmanager (EVM)’ kan van 6 december tot en met 31 december 2021. 
 2. Deelname is mogelijk door via de Facebookpagina of Instagrampagina van Iedereen doet WAT in een bericht te zeggen wat jij al doet om energie te besparen. Iedere deelnemer mag maar één keer meedoen.
 3. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn.
 4. De prijs van de actie is een energieverbruiksmanager Geo Trio II energiedisplay. Kijk voor meer informatie op: Geo Trio II energiedisplay | Energieverbruiksmanagers
 5. Iedereen doet WAT, organisator van de actie, bepaalt uiterlijk begin januari 2022 wie de winnaars zijn. De winnaars krijgen een bericht via Facebook of Instagram. Daarna zal afgestemd worden waar de EVM naartoe gestuurd moet worden.
 6. Als de winnaars na 5 dagen niet reageren op het persoonlijke bericht via Facebook/Instagram en geen adresgegevens doorgeven, gaat de prijs naar een andere deelnemer.
 7. Alle persoonsgegevens die in het kader van de actie van de deelnemers worden verkregen, worden strikt vertrouwelijk behandeld en alleen voor communicatie over de winactie gebruikt.
 8. Over de uitslag van de winactie kan niet worden gecorrespondeerd.
 9. Iedereen doet WAT is de organisator van deze winactie. De actie wordt op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of beheerd door Facebook.
 10. Eventuele vragen of klachten over de actie kunnen per e-mail worden gestuurd naar iedereendoetwat@gmail.com
 11. Deze voorwaarden kunnen tussentijds worden gewijzigd.