Hoe krijg je meer inzicht in je energieverbruik met een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik in je huis. Je kunt alle gegevens via een kastje aan de muur, een app of een website zien. Zo kun je makkelijk thuis zien hoeveel energie je verbruikt en kun je energie gaan besparen.

Een energieverbruiksmanager hoef je niet altijd te kopen. Sommige energieverbruiksmanagers zijn gratis te gebruiken, bijvoorbeeld via jouw energieleverancier.

Bespaar energie door duidelijk inzicht in je energieverbruik

Door jouw energieverbruik te meten kun je gericht energie gaan besparen. Daardoor gaat je energierekening omlaag en ben je duurzaam bezig.

Ook kun je met een energieverbruiksmanager grip houden op je energierekening. Doordat je weet wat je verbruikt kun je tussentijds het voorschotbedrag via je energieleverancier aanpassen.

Vergelijk energieverbruiksmanagers

Er zijn veel verschillende soorten energieverbruiksmanagers. Sommige energieverbruiksmanagers laten alleen het elektriciteitsverbruik zien. Bij de meeste soorten zie je ook het gasverbruik. Ook kun je kiezen voor een energieverbruiksmanager die het elektriciteitsverbruik van jouw huishoudelijke apparaten per dag laat zien of zelfs op het moment zelf. Check op de website van jouw energieleverancier of je een energieverbruiksmanager gratis kunt gebruiken. En bekijk welke opties voor jou interessant zijn op energieverbruiksmanager.nl. 

Verlaag je energieverbruik met een energieverbruiksmanager

Je kunt je energieverbruik al verlagen door een ouder elektrisch apparaat dat je niet gebruikt uit te zetten. Hiermee ga je sluipverbruik tegen. Denk bij sluipverbruik bijvoorbeeld aan een oude tv die stand-by staat. Lees meer over sluipverbruik bij Elektrische Apparaten.

Een waterbesparende douchekop en radiatorfolie kunnen ook helpen om het energieverbruik te verlagen. Met een energieverbruiksmanager kun je goed zien hoeveel je door deze bespaarmogelijkheden bespaart. Lees meer over een waterbesparende douchekop en radiatorfolie