Elektrische auto's

Ons verkeer veroorzaakt een vierde van de CO2-uitstoot. Daarom wordt een elektrische auto het vervoer van de toekomst. Het is ook goed voor je portemonnee, omdat elektrisch rijden in onderhoud en gebruik voordeliger is.

Verminder je CO2 uitstoot

Elektrisch rijden brengt veel voordelen met zich mee. Je zorgt voor een schonere lucht, want je stoot de helft minder CO2 uit. Je vermindert geluidshinder in steden en het scheelt ook nog eens in je portemonnee! Lees meer feiten over luchtkwaliteit op de website van Milieu Centraal.

Bekijk alle laadpunten

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Hierdoor komen er ook meer mogelijkheden om de auto sneller te kunnen opladen. Er zijn in Nederland al veel meer laadpunten dan je denkt! Ook komen er steeds meer snelladers langs de weg. En kun je zelf ook een oplaadpunt in de buurt aanvragen. Check hier het overzicht van oplaadpunten en -palen op de website van de ANWB.

Bekijk de mogelijkheden van kopen, leasen en delen

Een auto aanschaffen kan een grote stap zijn. Je kunt natuurlijk ook een auto leasen of delen. Denk bijvoorbeeld aan MyWheels en Snappcar. Hierdoor kun je ook meteen wennen aan elektrisch rijden.

Verlaag de kosten

Elke gemeente heeft haar eigen regelingen voor elektrische auto’s. In Den Haag kun je bijvoorbeeld een subsidie krijgen voor een elektrische bestelauto en in de provincie Overijssel kunnen gemeenten een gratis laadpaal aanvragen. Bekijk de maatregelen van jouw gemeente.

Denk bij de aanschaf van een elektrische auto aan …

… het nemen van zonnepanelen

Wanneer je nóg duurzamer wil zijn, kun je de elektrische auto ook opladen met je eigen zonnepanelen! Vind hier meer informatie over zonnepanelen.

… rijden met de juiste bandenspanning

Om meer te kunnen besparen is het belangrijk om met de juiste bandenspanning de weg op te gaan. Lees hier meer over het nieuwe rijden.

Lees meer over elektrisch rijden

Wanneer je hebt besloten om een elektrische auto aan te schaffen, kun je ook op websites zoals AutoScout24 op zoek gaan naar een tweedehands auto. Of wil je liever leasen? Bekijk dan het totale aanbod op de website van ANWB Private Lease. Daar kun je direct de maandlasten berekenen.