Dakisolatie

Heb je plannen om binnenkort te verbouwen? Als je je zolder toch al moet leeghalen, kan dit een goed moment zijn om je dak te laten isoleren. Binnen een paar dagen heb je dan een comfortabeler huis en bespaar je op je energiekosten.

Het isoleren van je dak hoeft maar één tot twee dagen te duren.

Bespaar veel energie met dakisolatie

Door je dak te isoleren kun je jaarlijks veel geld besparen. Bij een gemiddelde hoek- of twee-onder-één-kapwoning betaal je zo’n 4.700 euro en bespaar je jaarlijks 700 euro. 

Milieu Centraal heeft berekend dat een investering in dakisolatie gelijk staat aan een rente van 8 procent op je spaarrekening. Dat terwijl de huidige rente op een spaarrekening onder de 2 procent ligt.

De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen dakisolatie (Rc=4). De afbeelding bevat vier iconen: een woning met een schuin dak en een verwarmde zolder, een woning met een schuin dak en een onverwarmde zolder, een woning met zoldervloerisolatie en een onverwarmde zolder en een woning met een plat dak. Een woning met een schuin dak en een verwarmde zolder bespaart jaarlijks meer geld dan de andere woningen.

Bekijk de mogelijkheden

Ieder dak kan geïsoleerd worden. 80 procent van de daken in Nederland is al geïsoleerd, maar bij de meeste daken kan dit beter. Misschien ook bij jou? Doe de check via de website van Milieu Centraal voor advies op maat.

Check de subsidies en leningen

Heb je niet genoeg spaargeld of wil je dit liever achter de hand houden? Er zijn verschillende mogelijkheden om dakisolatie te betalen. 

Er is een landelijke subsidie voor isolatie. De voorwaarde is wel dat je ten minste twee isolatiemaatregelen aan je huis laat aanbrengen. Lees meer over de voorwaarden op Energiesubsidiewijzer.nl. 

Met een Energiebespaarlening kun je voordelig geld lenen om dakisolatie te betalen. Doe de leencheck op Energiebespaarlening.nl en kijk wat er in jouw situatie mogelijk is. 

Een extra hypotheek biedt ook ruimte om je huis energiezuiniger te maken. Check bij je hypotheekverstrekker wat de mogelijkheden zijn voor jouw hypotheek. 

Het duurt even voor we de hele investering hebben terugverdiend, maar we hebben nu een warme werkkamer en het huis is meer waard. - Coby

Denk bij het isoleren van het dak ook aan de ventilatie van je huis

Ventileren kost inderdaad energie, maar het is geen verspilling. Het is namelijk hard nodig voor je gezondheid. Bekijk de tips van Milieu Centraal voor gezonde lucht in huis.

Start met dakisolatie

De weg naar een warmer huis begint bij het zoeken van een goedgekeurd (isolatie)bedrijf. De checklist voor dakisolatie op de website van Milieu Centraal, helpt je om je voor te bereiden op het aanvragen van een offerte. Een isolatiebedrijf vind je op Wijisoleren.nl.

Energieloket

Wil je graag een persoonlijk gesprek over energiebesparende maatregelen? Check dan of jouw gemeente een energieloket heeft. Zij kunnen je helpen met het aanvragen en beoordelen van een offerte of met andere vragen. Vind een energieloket via Energiebesparendoejenu.nl.