Han en Mech over dakisolatie

Minder stookkosten met dakisolatie

Han en Mech over dakisolatie

VOICE-OVER: In deze bijzondere straat wonen mensen die blij zijn dat ze hun huis energiezuiniger hebben gemaakt zoals de familie Verkuijlen uit Venray. Hallo, wij zijn Han en Mech, wij hebben tripelglas geplaatst en ons dak geïsoleerd. Kom erin.

MECH: Hebben jullie zin in koffie of thee? We zijn hier in 2002 komen wonen. Het is een splitlevelwoning en dus alles staat met elkaar open en in verbinding. We hebben een dakscan laten maken en ons huis kleurde roder dan rood. We stookten eigenlijk voor de mussen.

MECH: Toen zijn we het dak gaan isoleren. HAN: Het isoleren van binnenuit hebben we zelf gedaan. En ja, je hoeft er niet zoveel verstand van te hebben om te zien hoe het werkt en hoe je het aan moet brengen. Hier hebben we het dak geïsoleerd euh... van binnenuit. Eerst de binnenkant glaswol en vervolgens afgewerkt met deze dakplaten een dunne spaanplaat met een structuurlaag aan de buitenkant waardoor het netjes afgewerkt wordt. Een aantal van de kozijnen waren aan vervanging toe. Boven hadden we enkel glas. Toen hebben we het besluit genomen dat we meteen rigoureus overal tripelglas plaatsen en daarmee blijft de warmte heerlijk binnen.

MECH: Als je in bed lag, dan voelde je die koudeval gewoon. En na die isolatie was dat gewoon helemaal weg. Na al deze maatregelen blijkt dat we in de zomer de warmte buiten houden en het hele jaar door is het gewoon een stuk comfortabeler geworden. HAN: Nou, toen we hier kwamen wonen verbruikten we 4.500 kubieke meter gas op jaarbasis. En nu met al die maatregelen zitten we op 2.200 kubieke meter gas per jaar. MECH: Moet je nagaan wat dat scheelt in kosten per maand.

HAN: Als je nu een dakscan zou maken, dan is hij hartstikke blauw. Hemelsblauw, geweldig.

VOICE-OVER: Bekijk alle verhalen en ontdek wat energie besparen jou oplevert. (Boven huizen vliegen vogels.)