Jongste Klimaatburgemeester trapt Nationale Klimaatweek af

Om de start van de Nationale Klimaatweek te markeren heeft de jongste Klimaatburgemeester van het land, de 8-jarige Valerie van Aalst uit Renkum (Gelderland), de officiële Nationale Klimaatweekvlag aan de Hofvijver in Den Haag gehesen. Tijdens de Nationale Klimaatweek (die loopt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. 

Valerie is een van de 142 Klimaatburgemeesters in ons land die in hun gemeente ook de Nationale Klimaatweekvlag laten wapperen en tijdens de Nationale Klimaatweek anderen inspireren met hun klimaatverhaal. Valerie heeft haar eigen plastic recycle bedrijf. Van het ingezamelde plastic laat zij stoelen en bankjes voor op school maken. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vraagt op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen, door burgers, organisaties en overheid. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Kijk voor meer informatie op www.iedereendoetwat.nl/nkw