Nationale Klimaatweek 2021 van start

Vandaag is de Nationale Klimaatweek van start gegaan. Tijdens de Nationale Klimaatweek (die loopt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Tijdens de week vraagt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. 

Om te laten zien wat mensen allemaal al doen hebben we maar liefst 142 Klimaatburgemeesters gevonden die hun klimaatverhaal willen delen tijdens de week met anderen in hun gemeente. Om de start van de Nationale Klimaatweek te markeren heeft de jongste Klimaatburgemeester van het land, de 8-jarige Valerie van Aalst uit Renkum (Gelderland), de officiële Nationale Klimaatweekvlag aan de Hofvijver gehesen.
Ook bedrijven en overheden doen mee met de Nationale Klimaatweek. Zij organiseren activiteiten, lezingen, workshops en andere evenementen. Voor het hele programma kun je hier kijken. 

Alle informatie  over de Nationale Klimaatweek vind je op www.iedereendoetwat.nl/nkw