Nationale Week Zonder Vlees (8 t/m 14 maart)

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie.

Samen vinden zij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen ze een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet.

De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Door krachten optimaal te blijven bundelen, wil de organisatie van dit initiatief het meest invloedrijke initiatief voor minder vlees worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!

Kijk voor meer informatie op: www.weekzondervlees.nl.