Leer de Klimaat Masters kennen in e-zine SCHOON

Op de Klimaatdag (12 oktober 2020) is het online magazine SCHOON gepubliceerd. Een e-zine van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Het online magazine SCHOON is het resultaat van een initiatief van Ed Nijpels (Voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord) die ‘iets tastbaars’ wilde hebben voor de Klimaatdag.

‘Soms lijkt het wel of niemand echt zin heeft om klimaatverandering tegen te gaan. De weg naar Parijs is te lang. De reis is te duur. Het voertuig niet comfortabel genoeg. Schijn bedriegt gelukkig. Veel mensen, bedrijven en organisaties zijn concreet bezig. Vaak is er ook een goede boterham mee te verdienen. Altijd is het inspirerend. Ze zijn op weg. Deze dynamiek laat zien dat er iets verandert in Nederland. Er zijn kansen en die worden gezien en gepakt. Zowel grootschalig als kleinschalig. Overal in Nederland wordt gewerkt om de opwarming van de aarde te stoppen. Dit magazine SCHOON laat wat van die dynamiek zien’ aldus Ed Nijpels.

In SCHOON vind je voorbeelden van het nieuwe normaal. Nu zijn het misschien nog koplopers, maar het worden er snel heel veel. Met hulp van de NVDE zijn er vijftien mooie portretten geschreven. Het magazine is een uitgave van het  Voortgangsoverleg Klimaatakkoord.

Neem een kijkje en laat je inspireren in het SCHOON e-zine.